همشهری‌آنلاین: سفیر ژاپن در ایران گفت: مردم دو کشور با هوشمندی، مشکلات موجود را حل و فصل خواهند کرد و من به آینده روابط تهران و توکیو، بسیار خوشبین هستم.

سفير ژاپن در ايران

«سایتو میتسوگو» در گفت‌وگو با ایرنا، با اشاره به روابط دیرینه ایران و ژاپن با بیان این که سابقه ارتباط میان دو ملت ایران و ژاپن به بیش از یک‌هزار سال می‌رسد، اظهارداشت: امسال نودمین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک میان دو کشور است. در دوران مدرن، خرید نفت ایران توسط ژاپن، ارزش اقتصادی ویژه‌ای به این روابط داد. از سوی دیگر دولت ژاپن همواره کمک‌هایی برای توسعه ایران کرده است و این کمک‌ها به‌ویژه در بخش محیط‌زیست که دولت ایران از ما درخواست همکاری کرده بود، چشمگیرتر بوده است.

سفیر ژاپن در تهران خاطرنشان کرد:‌ تهران و توکیو، علاوه بر روابط اقتصادی، ارتباطات فرهنگی خوبی نیز با یکدیگر دارند.

او ادامه داد: امسال آقای آبه شینزو، نخست‌وزیر ژاپن و آقای کونو، وزیر وقت امور خارجه، از ایران بازدید کردند که این اولین بازدید یک نخست‌وزیر ژاپن از ایران، پس از ۴۱ سال بود.

برای حل مشکل روادید کار در ژاپن تلاش می‌کنم

این دیپلمات ژاپنی با اشاره به این‌که کارگران ایرانی، به دلایل کنسولی از فهرست دریافت‌کنندگان روادید جدید کار در ژاپن حذف شده‌اند، اظهار داشت: در گذشته، کارگران ایرانی زیادی در ژاپن کار می‌کردند و کارشان برای کشور ما بسیار باارزش بود. اطلاع دارم که اکنون هم بخشی از نیروی کار ایرانی علاقمند به اشتغال در ژاپن هستند. ژاپن پذیرش نیروی کار خارجی را افزایش داده است و من امیدوارم بتوانم تسهیلاتی برای اشتغال نیروی کار ایرانی در ژاپن فراهم کنم.

آثار مشترک فرهنگی را به نمایش می‌گذاریم

سایتو درباره پشتوانه تاریخی و فرهنگی در روابط دو ملت تصریح کرد: آثار تاریخی، فرهنگی و هنری ایران، بیش از هزار سال پیش وارد ژاپن شد. مشابه همین آثار، در ایران نیز کشف شده است. تصمیم داریم این آثار مشترک فرهنگی را به نمایش بگذاریم تا مخاطبان با پیشینه روابط دو ملت، بیشتر آشنا شوند. به عنوان مثال، در گنجنامه برخی امپراتوران ژاپن، آثار هنر ایرانی را می‌توان یافت که مشابه آن در موزه ملی ایران نیز دیده می‌شود.

ژاپن برای رفع موانعِ گسترش روابط با ایران تلاش می‌کند

سفیر ژاپن در ایران درباره روابط بازرگانی دو کشور خاطرنشان کرد: شرکت‌های ژاپنی، علاقمند به حضور در ایران هستند و اراده لازم را در این زمینه دارند، اما متاسفانه به دلیل وضعیت موجود که ارتباطی به اقتصاد ندارد و به روابط بین‌الملل مربوط است، همکاری با شرکت‌های ایرانی دشوار شده است.

سایتو با بیان این‌که وقتی مشکل به اقتصاد مربوط نیست، شرکت‌های خصوصی ایران و ژاپن قادر به حل آن نیستند، ابراز داشت: آقای "آبه شینزو" با سفر خردادماه خود ایران، اراده‌اش را برای حل مشکلاتی که مانع از توسعه روابط دو کشور شده است، نشان داد.  اطلاع دارم که مقام‌های ایرانی هم از تلاش آقای آبه استقبال می‌کنند. بازدیدهای محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران از ژاپن در ماه‌های مه و اوت، نشانه این استقبال است. متقابلا آقای موری، معاون وزیر خارجه ژاپن نیز در ماه‌های اوت و اکتبر از ایران بازدید کردند.

مشکل خلیج فارس، مشکل ژاپن هم هست | به ائتلاف آمریکا نمی‌پیوندیم

او ضمن ابراز نگرانی از افزایش تنش در خاورمیانه اظهارداشت: با توجه به اینکه ژاپن بخش عمده‌ای از نیاز خود به انرژی را از منطقه خلیج فارس تامین می‌کند، مسائل منطقه حاشیه خلیج فارس، مستقیما مسائل کشور ژاپن هم هست.

این دیپلمات ژاپنی اضافه کرد: البته ژاپن تصمیم گرفته است که به ائتلاف آمریکا نپیوندد، اما به ابتکار خود برای کاهش تنش‌ها ادامه خواهد داد. در همین راستا، ما با بازیگران منطقه از جمله ایران و کشورهای همسایه و همچنین با آمریکا و اروپا رایزنی و تبادل نظر می‌کنیم.

سایتو درباره جزئیات ابتکار مستقل ژاپنی در عین حال گفت:  اقدام‌های مستقل ژاپنی، هنوز در دست بررسی است و فعلا نمی‌توانم جزئیاتی در این باره ارائه کنم.

فشارهای کنونی بر مردم ایران، در مقابل ۷۰۰۰ سال تمدن، هیچ است

او درباره آینده روابط ایران و ژاپن عنوان کرد: موانعی برای توسعه روابط وجود دارد. این موانع در ظاهر پیچیده هستند؛ حال آن‌که با هوشمندی می‌توان آنها را برطرف کرد. اطمینان دارم ملت‌های ژاپن و ایران با هوشمندی می‌توانند مسائل را حل و فصل کنند. به همین دلیل، به آینده روابط دو کشور خوشبین هستم.

این دیپلمات ژاپنی در پایان گفت: می‌دانم که مردم ایران زیر فشار هستند، اما این دوران فشار، در مقابل هفت هزار سال تمدن ایرانی، هیچ است.

کد خبر 461468

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سیاست‌خارجی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha